Ανακαίνιση μπάνιου

anakainisi-mpaniou-1

Η Ανακαίνιση Μπάνιου αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες και αποτελεσματικές επιλογές κατά την ανακαίνιση σπιτιού, μιας και πρόκειται για έναν μικρό χώρο μεν, τον οποίο όμως σίγουρα θα επισκεφθούν καθημερινά όλα τα μέλη της οικογένειας. Συχνά η ανακαίνιση μπάνιου επιλέγεται ως μέρος της γενικότερης ανακαίνισης ενός σπιτιού, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που αποφασίζει κανείς να προχωρήσει μεμονωμένα στην ανακαίνιση μπάνιου. Οι λόγοι και τα οφέλη από την ανακαίνιση μπάνιου είναι πολλά και θα τα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω.

Πριν όμως ξεκινήσουμε στην ανάλυση της ανακαίνισης μπάνιου σας αναφέρουμε ότι η ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να περιλαμβάνει και μια σειρά από άλλες εργασίες, με σημαντικότερη ίσως την Ανακαινιση Κουζινας. Πρόκειται για έναν ακόμα χώρο που σίγουρα θα περάσετε κάποια ώρα κάθε μέρα και ιδιαίτερα η νοικοκυρά του σπιτιού. Αν μάλιστα επιλέξετε να συνδυάσετε την ανακαίνιση κουζίνας με την ανακαίνιση μπάνιου, τότε τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα πιο ολοκληρωμένα. Όποια εργασία ανακαίνισης όμως και αν ενδιαφέρεστε να πραγματοποιήσετε, σημαντικό παράγοντα αποτελεί και το κόστος. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας λοιπόν σχετικά με το κόστος για την ανακαίνιση μπάνιου και γενικότερα για κάθε οικοδομική εργασία, σας συνιστούμε να επισκεφθείτε την ενότητα Ανακαινιση Σπιτιου Κοστος, ενώ χρήσιμο είναι και το τμήμα με τις Ιδεες που σας παρουσιάζουμε.

Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε για την ανακαίνιση μπάνιου (ή και άλλου χώρου του σπιτιού σας) ίσως το σημαντικότερο είναι να υλοποιηθεί από κάποιο πεπειραμένο συνεργείο με γνώσεις στην ανακαίνιση μπάνιου. Ο πιο αποδοτικός και εύκολος τρόπος για να κάνετε έρευνα αγοράς σχετικά με συνεργεία για ανακαίνιση μπάνιου είναι το myConstructor. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί που ακολουθεί και να καταχωρήσετε το έργο σας, αφιερώνοντας λιγότερα από 5 λεπτά. Σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από αξιόπιστα και οικονομικά συνεργεία, που έχουν ήδη αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες στην ανακαίνιση μπάνιου. Στη συνέχεια είστε ελεύθεροι να επιλέξετε το καταλληλότερο συνεργείο, ώστε να συνεργαστείτε.

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΕΡΓΟΥ

Ξεκινώντας λοιπόν την ανάλυση για την ανακαίνιση μπάνιου, αξίζει πρώτα να αναφερθούμε στις περιπτώσεις στις οποίες συνήθως επιλέγεται. Ιδιαίτερα σε παλιά σπίτια είναι συχνό το φαινόμενο των μικρών μπάνιων, τα οποία είναι διαμορφωμένα κατά μη λειτουργικό τρόπο, κάνοντας πιο δύσκολη τη ζωή των ενοίκων. Πολλά από αυτά πλέον έχουν ανακαινιστεί ή ανακαινίζονται στην προσπάθεια να μετριαστεί το πρόβλημα χώρου. Όμως το γκρέμισμα και την διαμόρφωση τοίχων κατά την ανακαίνιση μπάνιου ως λύση επιλέγει μόνο μια μικρή μειοψηφία, αφού πρόκειται για μια διαδικασία πιο περίπλοκη και κοστοβόρα. Και μόνο όμως με την αλλαγή των ειδών υγιεινής, καθώς και την αλλαγή χρωμάτων, παραθύρων κλπ μπορείτε να δώσετε μια επαρκή λύση στο πρόβλημα. Έτσι με την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του μπάνιου, θα έχετε εξοικονομήσει ωφέλιμο χώρο κατά τρόπο που θα σας επιτρέπει να περιποιηθείτε πιο εύκολα τη σωματική σας υγιεινή.

Ένας ακόμα λόγος που μπορεί να οδηγήσει στην ανακαίνιση μπάνιου είναι οι βλάβες και οι φθορές, που αναπόφευκτα οδηγούν στην προβληματική ή ακόμα και περιορισμένη χρήση του χώρου. Έτσι για παράδειγμα φθαρμένες σωληνώσεις, βλάβες στα είδη υγιεινής κ.α. μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό λόγο για να επιλέξετε την ανακαίνιση μπάνιου. Δεν είναι όμως και λίγες οι φορές που αποφασίζει κάποιος να προχωρήσει στην ανακαίνιση μπάνιου για λόγους καθαρά γούστου και στυλ, ώστε ο χώρος να αναβαθμιστεί από άποψη design, κυρίως με την επιλογή ιδιαίτερων επίπλων και χρωμάτων.

Ανάλογα λοιπόν με το λόγο που θα μας οδηγήσει στην ανακαίνιση μπάνιου, θα διαφοροποιηθούν και οι εργασίες που θα πραγματοποιήσουμε. Ωστόσο για να σας βοηθήσουμε να έχετε μια πλήρη εικόνα για την ανακαίνιση μπάνιου, παρακάτω θα σας αναφέρουμε συνοπτικά τις εργασίες που μπορούν να συμπεριληφθούν. Βέβαια εσείς είστε αυτός που τελικά θα επιλέξει ποιες εργασίες θα πραγματοποιηθούν κατά την ανακαίνιση του μπάνιου σας.

Κατά σειρά εκτέλεσης των εργασιών που μπορεί να περιλαμβάνονται σε μια ανακαίνιση μπάνιου, πρώτη δουλειά είναι η αποξήλωση και απομάκρυνση όποιων υλικών δεν θα χρειαστείτε άλλο. Έτσι για παράδειγμα ενδεχομένως να βγάλετε κάποια είδη υγιεινής, έπιπλα, πλακάκια ή ακόμα και τμήματα τοίχου, τα οποία πρέπει να πετάξετε ως μπάζα για να υπάρχει χώρος να ξεκινήσει η ουσιαστική ανακαίνιση μπάνιου. Ακολουθεί ο έλεγχος όλων των σωληνώσεων που συνθέτουν τα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης. Όσες σωληνώσεις είναι κατεστραμμένες ή χρίζουν αλλαγής πρέπει σε αυτό το βήμα της ανακαίνισης μπάνιου να αντικατασταθούν, ενώ ακολουθεί η δοκιμή των νέων σωληνώσεων που τοποθετήθηκαν.

Επόμενο βήμα στην ανακαίνιση μπάνιου είναι να τοποθετήσετε νέα πλακάκια, εφόσον τα παλιά είτε έχουν ζημιές είτε απλά θέλετε να αλλάξετε τα χρώματα και το στυλ. Τα πλακάκια αυτά μπορούν να είναι είτε του πατώματος είτε του τοίχου. Στη συνέχεια ακολουθεί ένα αρκετά σημαντικό στάδιο κατά την ανακαίνιση μπάνιου, που είναι η αγορά και τοποθέτηση των ειδών υγιεινής. Εδώ πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή μιας και τα είδη υγιεινής που θα επιλέξετε (μπανιέρα/ντουζιέρα, τουαλέτα, νιπτήρας κλπ) στην ανακαίνιση μπάνιου θα παίξουν μεγάλο ρόλο τόσο στην εμφάνιση όσο και στη λειτουργικότητά του.

Επόμενο βήμα στην ανακαίνιση μπάνιου είναι να στραφείτε προς το ταβάνι. Εκεί φροντίστε να τοποθετήσετε τα φωτιστικά της αρεσκείας σας, ενώ καλό είναι να αντικαταστήσετε και τα σοβατεπί περιμετρικά. Σιγά σιγά καθώς ολοκληρώνεται η παρουσίαση της διαδικασίας για την ανακαίνιση μπάνιου, ακολουθεί το βάψιμο (ελαιοχρωματισμός) των τοίχων.

Πλέον σε γενικές γραμμές η ανακαίνιση μπάνιου έχει ολοκληρωθεί και μένει να κάνουμε τα τελευταία μερεμέτια που πιθανόν έχουν προκύψει, καθώς επίσης και να πλύνουμε επιμελώς όλες τις επιφάνειες. Για μια ακόμα καλύτερη αισθητικά ανακαίνιση μπάνιου, μπορούμε μετά το πέρας των παραπάνω εργασιών να επιλέξουμε και να τοποθετήσουμε μικρά έπιπλα και διακοσμητικά του γούστου μας, ώστε να δώσουμε το προσωπικό μας στυλ και ύφος.

Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα βήματα που θα ακολουθήσετε σε μια ανακαίνιση μπάνιου, ωστόσο ενδέχεται να διαφέρουν ανά περίπτωση και σίγουρα εσείς αποφασίζετε εν τέλει τις εργασίες και όλες τις λεπτομέρειες. Ανεξάρτητα όμως από τις εργασίες που θα επιλέξετε, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που αφορούν την ανακαίνιση μπάνιου, τις οποίες σίγουρα πρέπει να έχετε κατά νου. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε συνοπτικά τις σημαντικότερες συμβουλές για κάθε ανακαίνιση μπάνιου.

  1. Όταν στην ανακαίνιση μπάνιου σας θέλετε να τοποθετήσετε νέα πλακάκια στους τοίχους, μην τα τοποθετήσετε πάνω από τα παλιά. Είναι σίγουρα μια πιο οικονομική και σύντομη λύση, όμως αν για κάποιο λόγο αποκολληθεί ένα παλιό πλακάκι τότε θα συμπαρασύρει και τα καινούρια.
  2. Αν κατά την ανακαίνιση του μπάνιου δεν τοποθετήσετε τα πλαϊνά πλακάκια πάνω στα παλιά αλλά στον τοίχο, φροντίστε ο τοίχος να είναι σοβατισμένος και αλφαδιασμένος σωστά, ώστε και τα πλακάκια να εφαρμοστούν όπως πρέπει.
  3. Πολύ σωστά αλφαδιασμένο πρέπει να είναι και το δάπεδο με τη σωστή κλίση που θα οδηγεί τα νερά απευθείας στο σιφόνι του πατώματος.
  4. Σε περίπτωση που κατά την ανακαίνιση μπάνιου δεν προχωρήσετε στην αλλαγή των σωληνώσεων, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο να εξασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή διαρροή υδάτων, που μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές.
  5. Αν ο χώρος σας είναι μικρός τότε πρέπει να δώσετε σημασία στον τρόπο που ανοίγει η πόρτα. Με την ανακαίνιση μπάνιου προσέξτε την κατεύθυνση προς την οποία ανοίγει και σε καμία περίπτωση το άνοιγμα να μην είναι μεγαλύτερο του 25% του χώρου. Αν ο χώρος είναι αρκετά μικρός, κατά την ανακαίνιση μπάνιου μπορείτε να μετατρέψετε την πόρτα από ανοιγόμενη σε συρόμενη.
  6. Σε μικρά μπάνια επίσης δώστε προσοχή στο μέγεθος των ειδών υγιεινής. Αν κατά την ανακαίνιση μπάνιου τα αλλάξετε, φροντίστε να αποφύγετε τα μεγάλα μεγέθη, ενώ σκεφθείτε και την επιλογή να τα τοποθετήσετε όλα στην ίδια πλευρά, ώστε η απέναντι πλευρά να είναι άδεια

Αυτές λοιπόν ήταν κάποιες βασικές συμβουλές που καλό είναι να έχετε υπόψη σε μια ανακαίνιση μπάνιου. Αν τις ακολουθήσετε είναι αρκετά πιθανό η ανακαίνιση του μπάνιου σας να είναι πιο ποιοτική, με κύριο γνώμονα πάντα το γούστο σας και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό. Ακόμα σημαντικότερος παράγοντας όμως που θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα είναι η εμπειρία του συνεργείου που θα την αναλάβει και η γενικότερη τεχνογνωσία του στην ανακαίνιση μπάνιου.

Αν θέλετε να βρείτε με σιγουριά τα πιο αξιόπιστα και οικονομικά συνεργεία για ανακαίνιση μπάνιου, όπου και αν βρίσκεστε, η πρώτη σας επιλογή είναι το myConstructor. Εδώ μπορείτε σε λιγότερα από 5 λεπτά να καταχωρήσετε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας και σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από αξιόπιστα και οικονομικά συνεργεία, που έχουν ήδη αξιολογηθεί στην ανακαίνιση μπάνιου. Έτσι εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόστος θα έχετε ολοκληρώσει την πιο αποτελεσματική έρευνα αγοράς για συνεργεία αποτελεσματικά στην ανακαίνιση μπάνιου.

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΕΡΓΟΥ

Ολοκληρώνοντας την ενότητα για την Ανακαινιση Μπανιου, σας συνιστούμε για την πληρέστερη ενημέρωση σας σχετικά με την ανακαινιση σπιτιου, να επισκεφθείτε και τη σελίδα μας για την Ανακαινιση Κουζινας, όπου θα βρείτε αρκετές χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές. Εξίσου σημαντική είναι και η ανάλυση που έχουμε ετοιμάσει για το κόστος της ανακαίνισης ενός σπιτιού, είτε αφορά μόνο ανακαίνιση μπάνιου ή και μεγαλύτερης κλίμακας και την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο link που ακολουθεί (Ανακαινιση Σπιτιου Κοστος).

Για πληροφορίες ή λεπτομέρειες καλέστε μας στο 210 300 9323