ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ

Σε μια ανακαίνιση σπιτιού το κόστος είναι σίγουρα μια σημαντική παράμετρος που παίζει ρόλο τόσο για την ανακαίνιση ενός σπιτιού όσο και για οποιαδήποτε άλλη εργασία. Ποιος ενδιαφέρεται για την ανακαινιση σπιτιου και δεν έχει αναρωτηθεί ποιο θα είναι το κόστος, ανεξάρτητα αν θα πρόκειται για μια ολική ανακαίνιση ή μια πιο περιορισμένη; Στην ενότητα αυτή λοιπόν (Ανακαινιση Σπιτιου Κοστος) θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε όσο πληρέστερα γίνεται σε αυτό το ερώτημα, ώστε να είστε ενήμεροι για το κόστος ανακαίνισης ενός σπιτιού. Παράλληλα αν θέλετε να δείτε και μερικές πολύ χρήσιμες ιδέες σχετικά με την ανακαίνιση σπιτιου, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την ενότητα Ιδεες Ανακαινισης.

Εδώ λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε τα κόστη για διάφορες εργασίες που μπορούν να περιλαμβάνονται γενικά σε μια ανακαίνιση σπιτιού, καθώς επίσης και σε επιμέρους εργασίες όπως την Ανακαινιση Μπανιου και την Ανακαινιση Κουζινας. Βέβαια εμείς δεν θα σας δώσουμε μια συγκεκριμένη προσφορά κόστους για την ανακαίνιση σπιτιού, αλλά θα σας παρουσιάσουμε τις μέσες ενδεικτικές τιμές της αγοράς.

Αν θέλετε να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές σχετικά με το κόστος ανακαίνισης σπιτιού, ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος είναι το myConstructor. Σε εμάς μπορείτε σε λιγότερα από 5 λεπτά να καταχωρήσετε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας και σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε λεπτομερείς προσφορές για το κόστος ανακαίνισης σπιτιού από αρκετά αξιόπιστα και οικονομικά συνεργεία, που έχουν ήδη αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες όπως εσείς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στο κουμπί που ακολουθεί και να ακολουθήσετε τα τρία σύντομα βήματα.

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΕΡΓΟΥ

Πριν ξεκινήσουμε να σας παρουσιάζουμε κάθε εργασία ανακαίνισης σπιτιού με το αντίστοιχο κόστος της, θα σας αναφέρουμε πως σε γενικές γραμμές για την πραγματοποίηση και επίβλεψη των εργασιών σας έχετε δύο επιλογές. Αρχικά αν πρόκειται για πιο απλές οικοδομικές εργασίες που τις έχετε ήδη αποφασίσει χωρίς σημαντικές δομικές αλλαγές, μπορείτε να απευθυνθείτε απευθείας σε κάποιο συνεργείο, που σίγουρα θα σας προτείνει ένα χαμηλότερο κόστος για την ανακαίνιση σπιτιού. Αν από την άλλη θέλετε πιο περίπλοκες εργασίες όπως γκρεμίσματα τοίχων, θερμογραφίες κλπ τότε μια τεχνική εταιρεία είναι πιθανότερο να σας ικανοποιήσει πλήρως. Σε γενικές γραμμές το κόστος για μια μερική ανακαίνιση σπιτιού κάποιου συγκεκριμένου χώρου θα κοστίσει περίπου 250-300€/m², ενώ για μια ολική ανακαίνιση σπιτιού το κόστος θα ξεκινήσει από 450-500€/m².

Ας δούμε μερικές εργασίες ανακαίνισης σπιτιού με ένα μέσο κόστος της αγοράς:

Βάψιμο: Το βάψιμο είναι μια διαδικασία που σχεδόν κάθε είδους ανακαίνιση θα συμπεριλάβει. Κατά προσέγγιση στην αγορά θα μπορέσετε να βρείτε προσφορές για εσωτερικό βάψιμο στα 3-6€/m² ενώ για εξωτερικό με 1-2 ευρώ περισσότερα.

Σοβάτισμα: Το σοβάτισμα των τοίχων σας θα σας κοστίσει περίπου 8-10€/m².

Κουφώματα: Υπάρχουν τα κουφώματα αλουμινίου, τα πλαστικά κουφώματα (pvc) και τα ξύλινα κουφώματα. Τα κουφώματα pvc είναι τα οικονομικότερα με το κόστος τους να ξεκινάει περίπου από τα 200€/m², ενώ ακολουθούν τα πλέον δημοφιλή κουφώματα αλουμινίου με κόστος περίπου στα 350€/m². Τα ξύλινα κουφώματα είναι με διαφορά ακριβότερα και μπορούν να αυξήσουν το κόστος ανακαίνισης σπιτιού ακόμα και κατά 600€/m².

Θερμομόνωση Τοίχων: Η θερμομόνωση των τοίχων σας εξωτερικά (συνηθέστερα) ή εσωτερικά είναι μια σημαντική εργασία εξοικονόμησης χρημάτων και ενέργειας, που θα σας κοστίσει περίπου 30 με 35€/m².

Μόνωση Ταράτσας: Εκτός από την μόνωση των τοίχων μπορείτε να προχωρήσετε και στη μόνωση ταράτσας, η οποία αποτελεί και οικονομικότερη επιλογή. Πιο συγκεκριμένα το κόστος ανακαίνισης σπιτιού θα αυξηθεί περίπου κατά 20-25€/m².

Κάδος για μπάζα: Αν κατά τις εργασίες προκύψουν πολλά μπάζα που πρέπει να απομακρυνθούν θα χρειαστείτε ειδικό κάδο, που κατά προσέγγιση θα αυξήσει το κόστος ανακαίνισης σπιτιού κατά 100-150€.

Σκαλωσιά: Αν πρόκειται να γίνουν εξωτερικές εργασίες σε μεγάλα ύψη τότε θα χρειαστείτε σίγουρα σκαλωσιά, με κόστος περίπου 3-5€/m².

Πλακάκια: Η τοποθέτηση πλακιδίων που πιθανόν να χρειαστείτε σε διάφορα μέρη του σπιτιού σας, θα ανεβάσει το κόστος ανακαίνισης σπιτιού κατά 13-17€/m², συμπεριλαμβανομένων υλικών και εργασίας βεβαίως.

Δάπεδα: Οι τιμές των δαπέδων ενδέχεται να διαφέρουν αρκετά, ανάλογα με το υλικό της επιφάνειας που θα επιλέξετε. Έτσι λοιπόν ένα επιβλητικό μάρμαρο θα σας στοιχίσει περίπου 100€/m², ενώ ένα οικονομικό αλλά ποιοτικό laminate θα επιβαρύνει περίπου κατά 15€/m² το κόστος ανακαίνισης σπιτιού.

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις: Και εδώ οι τιμές έχουν σημαντική διακύμανση κυρίως ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Ωστόσο για να έχετε μια εικόνα σας ενημερώνουμε πως θα επιβαρυνθείτε περίπου με 30-50€/m².

Αυτές ήταν μερικές από τις πιο βασικές οικοδομικές εργασίες που πιθανόν να πραγματοποιήσει κανείς, με το αντίστοιχο κόστος που θα επιβαρύνουν την ανακαίνιση σπιτιού. Σίγουρα υπάρχουν πολλές ακόμα εργασίες που πιθανό να θέλετε, όμως πιστεύουμε ότι στην παραπάνω παρουσίαση συμπεριλάβαμε τις πιο σημαντικές και συνηθισμένες εργασίες που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος ανακαίνισης σπιτιού. Σε κάθε περίπτωση όμως οι παραπάνω τιμές που παρουσιάζονται στη ενότητα (Ανακαινιση Σπιτιου Κοστος) δεν αποτελούν προσφορά μας αλλά μια παρουσίαση των μέσων τιμών της αγοράς.

Αν λοιπόν θέλετε να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές για κάθε είδους οικοδομική εργασία και να αποκτήσετε μια πλήρη εικόνα για το κόστος ανακαίνισης σπιτιού, δεν έχετε παρά να καταχωρήσετε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας στο myConstructor. Απλά πατήστε στο παρακάτω κουμπί και ακολουθήστε 3 εύκολα βήματα. Σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε οικονομικές προσφορές από αρκετά αξιόπιστα, οικονομικά και αξιολογημένα συνεργεία, όπου και αν βρίσκεστε σε όλη την Ελλάδα.

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΕΡΓΟΥ

Κλείνοντας την ενότητα για το κόστος ανακαίνισης σπιτιού με τίτλο Ανακαινιση Σπιτιου Κοστος, σας συνιστούμε να επισκεφθείτε και κάποιες ακόμα σελίδες μας που αφορούν την ανακαίνιση σπιτιού γενικότερα. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν σας συνιστούμε να επισκεφθείτε το τμήμα που αναφέρεται στην Ανακαινιση Κουζινας, καθώς επίσης και σε εκείνο που αναλύουμε την Ανακαινιση Μπανιου, όπου θα βρείτε αρκετές χρήσιμες λεπτομέρειες.

Για πληροφορίες ή λεπτομέρειες καλέστε μας στο 210 300 9323